Dodikov SNSD neće podržati Grujičića za načelnika Srebrenice. Našli su mu zamjenu

Dodikov SNSD neće podržati Grujičića za načelnika Srebrenice. Našli su mu zamjenu


Grujičićevu kandidaturu za načelnika Opštine Srebrenica podržali su predstavnici SDS-a, DNS-a, Demos-a, Ujedinjene Srpske, te Radikalne stranke i nekoliko odbornika SNSD-a

Iako je Mladen Grujičić najavio ponovnu kandidaturu za fotelju prvog čovjeka Opštine Srebrenica, opštinski odbor SNSD-a je dao jednoglasnu podršku Milošu Vučiću. Predstavnici Bošnjaka još ne izlaze sa imenima u susret lokalnim izborima.

Grujičićevu kandidaturu za načelnika Opštine Srebrenica podržali su predstavnici SDS-a, DNS-a, Demos-a, Ujedinjene Srpske, te Radikalne stranke i nekoliko odbornika SNSD-a.

„Mi ćemo imati sastanke i u narednom periodu, dogovore, vrata su svima ostvorena kako bismo lakše došli do cilja, a to je da ostvarimo kontinuitet u našem funkcionisanju i završimo one nama značajne projekte koji sigurno život znače u Srebrenici“, kaže Grujičić za BHRT.

Usaglašavanje pred izbore

Opštinski odbor SNSD-a, stranke čiji je Grujičić član, krajem januara je izašao sa drugim kandidatom za načelnika.

„Opštinski odbor je dao jednoglasnu podšku za Miloša Vučića. Čovjek živi u Srebrenici, mlad momak. Mladen je bio dva mandata, nije opravdao očekivanja našeg odbora. Nije logično da Mladen Grujičić kao član GO SNSD-a traži podršku u drugim partijama”, kaže Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD-a Srebrenica.

Bošnjaci su u nekoliko ranijih izbornih ciklusa imali jednog kandidata, a u toku je usaglašavanje za predstojeće izbore.

Stanovnici Srebrenice nisu bili raspoloženi da stanu pred kamere

„Nadam se da se ta politika neće nastaviti, kada to kažem mislim na poziciju Bošnjaka u opštini Srebrenica koji su svedeni na minimum u smislu političkog odlučivanja…Ulažu se veliki napori da to bude jedan kandidat kada su Bošnjaci u pitanju. Još uvijek nemamo to ime, ali ja se nadam da ćemo ga uskoro imati“, ističe Almir Dudić, odbornik u SO Srebrenica.

Stanovnici Srebrenice nisu bili raspoloženi da stanu pred kamere i kažu šta misle o trenutnoj političkoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija