Saobraćajna nesreća na M-17 kod Drežnice:  Sudar automobila i cisterne

Saobraćajna nesreća na M-17 kod Drežnice: Sudar automobila i cisterne


Večeras se dogodila saobraćajna nesreća na Magistralnom putu M-17 u blizini Drežnice, koja je rezultirala prevrtanjem putničkog automobila marke Hyundai. Nesreća se desila kada je vozač, iz još nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, okrznuo bankinu pored ceste i potom doživio prevrtanje.

U trenutku prevrtanja, automobil je dodirnuo kamion-cisternu, ali su srećom izbjegnute ozbiljnije posljedice. Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona obavili su uviđaj na mjestu događaja.

Vozač Hyundaija zadobio je lakše tjelesne povrede. Cisterna je prošla gotovo bez vidljivih oštećenja.

Iako je nesreća prouzrokovala privremeno zatvaranje dijela Magistralnog puta M-17, situacija je brzo sanirana, te je put ponovno otvoren za saobraćaj.

Svjedoci su obavijestili da su hitne službe brzo reagirale, pružile medicinsku pomoć vozaču i osigurale mjesto nesreće. Povrijeđeni vozač prevezen je u bolnicu radi daljnje medicinske obrade.

Policija je apelirala na vozače da budu oprezni i pridržavaju se pravila kako bi se izbjegle slične nesreće. Uzrok gubitka kontrole nad vozilom još uvijek nije precizno utvrđen, te će dodatne istrage biti provedene kako bi se razjasnile okolnosti ove nezgode.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija