Toplo razdoblje do kraja februara: Temperature iznad prosjeka

Prema prognozi, u prvom dijelu sedmice očekuje se nestabilno vrijeme s blagim i povremenim padavinama. Zatim, od 22. do 25. februara, predviđa se promjena koja će donijeti južni vjetar, povremeno jak i olujan, uz padavine širom Bosne i Hercegovine, s nešto obiljnijim padavinama na jugu zemlje.

Od 25. februara do kraja prognoznog perioda zadržat će se oblačno i nestabilno vrijeme s povremenim padavinama, a na planinama centralne i istočne Bosne moguće je i malo snijega.

Do 28. februara očekuju se natprosječne srednje dnevne temperature, s hladnim jutrima u rasponu od 1 do 6 °C u Bosni i od 3 do 8 °C u Hercegovini. Dnevne temperature u Bosni mogu doseći do 14 °C, dok se u Hercegovini očekuju do 18 °C.

Nakon tog razdoblja, od 29. februara do kraja prognoznog perioda, prognoziraju se nešto niže vrijednosti temperature zraka.

Minimalne temperature u Bosni kretat će se od -1 do 4 °C, u Hercegovini od 2 do 7 °C, dok će maksimalne temperature biti do 10 °C u Bosni i do 14 °C u Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79