Milorad Dodik tražio u Turskoj podršku za putnu infrastrukturu Istočnog Sarajeva

Milorad Dodik tražio u Turskoj podršku za putnu infrastrukturu Istočnog Sarajeva


U nastojanju da poboljša putnu infrastrukturu u Istočnom Sarajevu, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, otkrio je da je tokom svoje nedavne posjete Turskoj tražio financijsku podršku za ključne projekte.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnicima općina, Dodik je istaknuo potrebu za daljnjim ulaganjima u putnu mrežu tog područja.

U izjavi nakon sastanka, Dodik je istaknuo kako su razgovarali o projektima od Sokoca do Trnova, označili prioritete te razgovarali o načinima njihova rješavanja.

“Svi smo svjesni da nam je potreban veći standard, ali napredujemo. Niko ne može tvrditi da se krajolik ovog kraja nije dramatično promijenio u posljednjih 15 godina”, izjavio je Dodik.

Dodik se također osvrnuo na svoj nedavni boravak u Turskoj, gdje su razgovarali o projektu trase koja bi išla od Višegrada do Istočnog Sarajeva, te načinu financiranja iste. No, nije zaboravio ni druge važne cestovne poveznice.

“Sada kada sam boravio u Turskoj, razgovarali smo o trasi koja ide od Višegrada do Istočnog Sarajeva i načinu kako ćemo je financirati, šta na tom planu da radimo, ali nismo zaboravili ni traku, cestu koja ide odavde do Pala, Sokoca, Han Pijeska do Zvornika”, dodao je Dodik.

Osvrćući se na nedavnu transformaciju Istočnog Sarajeva, Dodik je izrazio ponos zbog postignutih urbanističkih promjena u posljednjih 15 godina. “Ništa od ovoga nije postojalo prije 15 godina, osim nekoliko oronulih zgrada i loših saobraćajnica. Danas je to urbani i divno sređen grad”, zaključio je Dodik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija