Nesposobnost na djelu: Sarajevo pod opsadom kriminala, ministar Katica bez odgovarajućih reakcija

Nesposobnost na djelu: Sarajevo pod opsadom kriminala, ministar Katica bez odgovarajućih reakcija


U atmosferi eskalirajućeg nasilja u Sarajevu, građani su sve više zabrinuti zbog očigledne nesposobnosti vlade i ministra MUP-a KS, Admira Katice, da osiguraju temeljnu sigurnost.

Ministar Katica, umjesto da se bavi stvarnim problemima, tapše se po ramenu zbog mjera koje očito ne daju rezultate. Umjesto što diže ruke od odgovornosti, vrijeme je da preuzme akciju ili, još bolje, da prepusti svoje mjesto nekome tko je sposoban riješiti ozbiljne probleme sigurnosti.

Ministrova sramotna mjera tzv. svojevrsni kozmetički potezi za osiguranje sigurnosti, poput postavljanja radara, jasno je pokazala svoju jalovost dok se svirepi zločini i ubistva odvijaju pred očima javnosti, turista, pa čak i na Dan žena, kada je žena upucana. Sarajevo neodoljivo podsjeća na streljanu, gdje svatko može lako doći do oružja, stvarajući ozračje mahalskih kabadahija.

Izetbegović o ranjavanju djevojke u Sarajevu: Šta još treba da se desi da Okerić sazove sjednicu o stanju sigurnosti?

Ministar Katica i njegova nemoćna administracija očito su izgubili dodir s ozbiljnošću situacije. Radari su tek simbolični pokušaji prikrivanja njihove nesposobnosti. Građani Sarajeva ne traže prazna obećanja, već konkretne mjere koje će osigurati njihovu sigurnost.

Vlada također nije pošteđena kritika, jer se čini da je potpuno nesposobna za suočavanje s eskalirajućim nasiljem u glavnom gradu. Građani Sarajeva zaslužuju bolje od političkih parola i praznih obećanja. Ako se ne poduzmu konkretni koraci, apeliramo na ministra i vladu da odstupe i prepuste mjesto onima koji su spremni preuzeti odgovornost i raditi za dobrobit građana. Situacija je dovoljno alarmantna da su potrebni hitnii odlučni poteze, a ne samo političko prepucavanje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija