Policija u akciji: Uhapšena vozačice iz BiH zbog sumnje u krijumčarenje stranih državljana

Policija u akciji: Uhapšena vozačice iz BiH zbog sumnje u krijumčarenje stranih državljana


Policijski službenici Policijske uprave Brodsko-posavske proveli su akciju na području Nove Gradiške, koja je rezultirala hapšenjem 27-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine i 42-godišnjeg hrvatskog državljanina. Osumnjičeni su za sumnju u krijumčarenje stranih državljana u Republiku Hrvatsku.

Tokom kontrole osobnog automobila bosanskohercegovačkih oznaka, kojim je upravljala 27-godišnjakinja, utvrđeno je da prevozi više stranih državljana.

Isto tako, zaustavljeno je još jedno vozilo s hrvatskim registracijskim oznakama koje je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin, također u pratnji više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su osumnjičeni, iz koristoljublja, prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postupak prema stranim državljanima provest će se sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Policijska uprava Brodsko-posavska planira informirati javnost o daljnjem toku istrage i rezultatima akcije nakon provedenog kriminalističkog istraživanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija