Foto: Dodik/CH
Milorad Dodik: Krajnje vrijeme da se izađe iz okvira devedesetih

Milorad Dodik: Krajnje vrijeme da se izađe iz okvira devedesetih


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naveo je u objavi na društvenoj mreži Iks da Srpska ističe duboku zahvalnost ministru spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peteru Sijartu na njegovoj izjavi da će Mađarska glasati protiv rezolucije o Srebrenici.

“Ova izjava naglašava važnost stabilnosti na zapadnom Balkanu i ulogu koju pridruženje Balkana ЕU može imati u smirivanju tenzija“, naveo je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je dodao da je krajnje vrijeme da se izađe iz okvira devedesetih godina prošlog vijeka.

“Pozivamo Bošnjake da napuste devedesete godine dvadesetog vijeka i da se pridruže Srbima u naporima ka evropskoj budućnosti. Samo tako možemo zajedno raditi na izgradnji bolje budućnosti za sve nas“, dodao je predsjednik Srpske u objavi na društvenoj mreži Iks.

Dodik je dodao da Srpske podržava stav Mađarske da odluke ЕU treba da doprinesu stvarnom smirivanju situacije na Balkanu, umjesto da povećavaju tenzije.

“Takođe, slažemo se s mišljenjem ministra Sijarta da je međunarodna zajednica trebala da završi svoje aktivnosti u Bosni i Hercegovini, te da bi trebalo da prestane s prijetnjama sankcijama i miješanjem u unutrašnje poslove te zemlje. Mir na Balkanu nije samo pitanje lokalnog značaja, već je od ključne važnosti za stabilnost cijele Еvrope, te pozdravljamo napore Mađarske da doprinese stabilnosti i miru na zapadnom Balkanu i šire u Еvropi“, naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da je Republika otvorena da sa demokratski izabranim predstavnicima svih naroda u BiH posvećeno radi na evropskim integracijama “gdje imamo saglasnost, a u čemu imamo i saveznike i iskrene prijatelje.“

“Krajnje je vrijeme da tragični događaji postanu mjesta poštovanja i bola onih koji na to imaju pravo. To pravo nemaju geopolitički interesi, koji danas rezolucijama peru svoju savjest, a prljaju našu šansu da imamo normalne demokratske odnose. To je zloupotreba i neće proći, kao što neće proći etiketa i satanizacija Srba, koji su na oltar slobode podnijeli najviše žrtava u 20. vijeku“, zaključio je predsjednik Srpske Milorad Dodik u objavi na društvenoj mreži Iks.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija