Komšićeva poruka vlastima u Srbiji: Da ima razuma i mudrosti sve bi bilo drugačije

Komšićeva poruka vlastima u Srbiji: Da ima razuma i mudrosti sve bi bilo drugačije


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas u Sarajevu da bi on, da je na mjestu ljudi koji donose odluke u Srbiji, bio kosponzor rezolucije o Srebrenici.

Dodao je da bi tako postupio jer ta rezolucija nije usmjerena ni protiv kojeg naroda ili države i ne govori ni o kakvoj kolektivnoj krivici.

Komšić je naglasio da je rezolucija važna radi suočavanja s prošlošću te potrebe da se sačuva sjećanje na stradanja, posebno žrtve genocida u Srebrenici.

Izrazio je razočaranje politikom zvaničnog Beograda u vezi s ovom rezolucijom, smatrajući da je očekivao pametniji pristup. Ocijenio je da nedostatak mudrosti i želja za političkom manipulacijom dominiraju u tom slučaju.

Komšić je naveo da rezolucija govori o onome što se nažalost desilo 1995. i o potrebi da se čuva sjećanje na te trenutke i pogotovo na žrtve.

– Kad je u pitanju politika zvaničnog Beograda vezano za rezoluciju o Srebrenici očekivao sam da postupe pametnije. Nažalost, manjak mudrosti i želja za zloupotrebom situacije su i ovaj put prevladali – rekao je Komšić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija