Almedin Aliefendić tvrdi da nije zaposlio svog sina u BHTelecom

Almedin Aliefendić tvrdi da nije zaposlio svog sina u BHTelecom


Na društvenoj mreži Facebook pojavila se poruka u kojoj se tvrdi da je kandidat za načelnika Kaknja Almedin Aliefendić zaposlio svog sina Harisa u BHTelecomu u Zenici. Kako se u objavi tvrdi, Haris treba početi raditi odmah poslije izbora.

Međutim nekadašnji političar iz SDA, Almedin Aliefendić koji je izašao iz ove stranke, odbacio je ovakve tvrdnje a dokaze želi objaviti javno u televizijskoj debati.

“📢Almedin Aliefendić, lažni borac za djecu šehida i borce, zaposlio sina Harisa u BH Telecom!
🔴Haris Aliefendić, u ovom trenutku maksimalno radi na predizbornoj kampanji svog oca Almedina Aliefendića koji se kandidirao kao nezavisni kandidat za načelnika općine Kakanj, 7. oktobra DAN NAKON IZBORA počinje raditi u BH Telecomu Zenica.

🔴Dok se one koje su pozvali prethodnih mjeseci da glasaju budu bavili izbornim rezultatima porodica Aliefendić će biti nagrađena radnim mjestom za sina. Nezavisna lista, obmanjeni glasači će shvatiti da su obmanjeni ali kasno.

🔴Stariji Aliefendić je svoju kampanju gradio na navodnoj borbi za borce i zapošljavanju djece šehida a sad kad je istrgovao (zahvaljujući prodatoj ruci strankama Trojke u federalnom parlamentu) zapošljavanje u BH Telecomu nije se sjetio nijednog djeteta šehida ili borca… zapravo jest sebe kao borca je brojao a ostale slagao. Mandati su mu prošli u sjedenju u klupama primajući plaću ali se sad sjetio boraca na općinskom nivou koji zapravo nije ni nadležan za tu skupinu.
🔴Ukratko, momci i djevojke koje ste na njegovoj listi, borci i djeco šehida koji lobirate za ovog čovjeka i mislite da se bori za vas – IZRAĐENI STE! Sve što ste do sad uradili radite za posao u BH Telecomu Harisa Aliefendića. Almedine, koliko košta ruka u federalnom parlamentu? Sramota…” – stoji u Facebook objavi.

Donosimo vam i drugu stranu priče u kojoj Aliefendić tvrdi da ovo nije istina.

💥OTVORENO, …❗️

🎯Nisam zaposlio sina i želim to detaljno obrazložiti u debati u četvrtak❗️
🎯 Gdje vam je ljudskost⁉️

Nikada nisam niti bih koristio imena i djecu u političke svrhe, jer su porodica i djeca svetinja, daleko iznad političkih prepucavanja. S nevjericom gledam kako se moja porodica uvlači u političke igre, iako sam cijeli život poštovao granice između privatnog i političkog. Posebno sam iznenađen što moj prijatelj, Mirsad Zaimović, potpredsjednik SDA i predsjednik Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, ne reaguje i ne zaustavi poznatog kakanjskog smutljivca i ovu hajku. Mirsad dobro zna koliko se naše porodice druže, najbolje poznaje moje vrijednosti i stavove, zna kako je Haris dobio ime, a posebno je upućen u situaciju s Harunom. Zato sam očekivao da će se oglasiti i stati u zaštitu onoga što je ispravno. Ja bih to uradio za njega i njegovu djecu.

Zato, nikada ne bih spomenuo djecu, ne samo Mirsadovu, već ni djecu Mirnesa, Nermina, niti bilo koga drugog u političke svrhe. Imena tih nevinih bića ne zaslužuju da budu uvučena u političke obračune. Lični ste, a to politička kultura dijaloga ne dozvoljava. To nisu naši principi, to nije način na koji gradimo bolje društvo.
Mirsad dobro zna mog sina Harisa, zna da je prije četiri godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zenici, i da je dobio pohvale od profesora Nedžada Polića za odbranu diplomskog rada. Zna i da Haris godinama aktivno traži posao, da nikada nije želio niti tražio političku “štelu”, i da je ponosan na svoju borbu. Radio je u privatnom sektoru, vozi turiste godinama, odlazio je u Njemačku, gdje je radio kao dostavljač za DHL, i prošao bezbroj konkursnih procedura. Na kraju, s današnjim danom, Haris je zaposlen u jednoj privatnoj firmi, na čemu smo svi zahvalni. Svi imamo propisanu nafaku i hvala Bogu da je ljudi, posebno SDA političari ne određuju.

Na kraju, nikada neću dopustiti da se ime mog djeteta koristi za političke obračune, a svi koji zloupotrebljavaju moju djecu u političke svrhe morat će krivično odgovarati. Ovo nije način na koji se politika vodi, ovo nije borba u kojoj djeca trebaju biti oružje. Porodica je iznad svega. Prije nego što opet spomenete mog sina u svom tekstu, pogledajte prvo svoje dijete. Gdje vam je ljudskost?



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija