Aleksandra Pandurević
Pandurević pozvala građane na mobilizaciju: “Spasimo RS od Dodika i stranaca”

Pandurević pozvala građane na mobilizaciju: “Spasimo RS od Dodika i stranaca”


Srpska demokratska stranka (SDS) je uložila žalbu na odluku Centralne izborne komisije kojim im se ne dozvoljava učešće na izborima, potvrdio je predsjednik ove stranke Milan Miličević na konferenciji održanoj nakon proširene sjednice Pedsjedništva SDS.

“Očekujemo pozitivno rješenje koje je zasnovano na zakonu i Deklaraciji o ljudskim pravima. Treba da bude sramota svakog člana CIK-a koji je digoa dva prsta za ovu odluku, posebno one koji dolaze iz RS”, rekao je Milićević.

Ponovio je da će SDS izaći na lokalne izborne “kako god da se završi” ovaj postupak te istakao kako imaju plan od ranije.

“SDS je potrebna narodu koji živi u RS jer smo jedina konstanta RS od nastanka do danas. Sve drugo što je bilo obilježje RS aktulena vlast je uništila. SDS će izaći sa svojim nazivom i obilježjima”, rekao je Miličević.

Aleksandra Pandurević kazala je kako iza ovoga stoji “Milorad Dodik koji je ukinuo sva obilježja RS zajedno sa strancima, himnu, 9. januar”, a da su namjeravali da “ukinu i SDS”.

“Glasno i jasno im poručujemo da su se debelo prevarili. Pozivamo građane RS na totalnu mobilizaciju kako bi je spasili od totalitarnog režima”, kazala je Pandurević najavljujući kako će “SDS spasiti RS od stranaca i od Dodika.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija