Iz Atine sletio prvi avion u Sarajevo

Iz Atine sletio prvi avion u Sarajevo


Grčki nacionalni avioprevoznik AEGEAN, član STAR ALLIANCE, uspostavio je direktne letove između Atine i Sarajeva, što je značajan korak za poboljšanje povezanosti između dvije zemlje.

Putnicima iz Atine priređena je topla dobrodošlica uz simbolične poklone koje im je uručilo ljubazno osoblje aerodroma.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljanja nove linije.

“Ovo je važan korak za povezivanje Sarajeva s Atinom i širom mrežom putovanja koje nudi AEGEAN. Radujemo se što našim građanima kontinuirano pružamo još više mogućnosti za putovanja, ali i što uspijevamo promovirati Sarajevo kao atraktivnu destinaciju za turiste iz Grčke,” kazao je Bajić.

Pepi Stamati, zamjenik CCO za mrežu i prihode AEGEAN-a, također je izrazio zadovoljstvo povodom uspostavljanja ove nove linije.

“Zadovoljstvo nam je što smo uspostavili našu novu direktnu liniju od Atine do Sarajeva, nastavljajući povećanje povezanosti i ekspanziju unutar balkanskog područja. Od danas će putnici koji polaze sa Aerodroma Sarajevo, bilo da lete iz razonode ili posla, imati priliku letjeti direktno jednim od naših aviona, te za samo jedan sat i 15 minuta sletjeti u Atinu. U isto vrijeme, putnici iz Grčke ili naše međunarodne mreže imat će priliku posjetiti Sarajevo i istražiti njegove ljepote,” izjavio je Stamati.

Redovni letovi između Sarajeva i Atine planirani su od 1. juna 2024. do kraja septembra 2024. godine, dva puta sedmično, utorkom i subotom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija