Likvidirao suprugu: Psihološke traume dječaka u sudskom procesu Anela Bećirovića

Likvidirao suprugu: Psihološke traume dječaka u sudskom procesu Anela Bećirovića


Kantonalni tužilac Aida Turić juče je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić, pročitala jezive detalje optužnice na početku suđenja Anelu Bećiroviću (35), optuženom za ubistvo bivše nevjenčane supruge Emire Maslan u novembru prošle godine.

Anel Bećirović suočava se s optužbom za ubistvo Emire Maslan, a takođe mu se stavlja na teret krivično djelo nasilničkog ponašanja zbog ugrožavanja psihičkog zdravlja svog četverogodišnjeg sina, koji je bio prisutan kada je ubio majku. Dodatno, Bećirović je zaključao sebe i dječaka u stanu kada je policija došla da ga uhapsi.

Incident se dogodio 12. i 13. novembra 2023. godine kada je Bećirović, koji je imao zabranu prilaska supruzi zbog nasilja u porodici, došao u njen stan kako bi joj predao dijete. Uz sebe je imao pištolj.

Bećirović je, prema optužnici, pucao u Emiru Maslan dok je bila u dnevnoj sobi, nesposobna da se brani, nanijevši joj teške povrede glave od kojih je preminula na licu mjesta.

Nakon ubistva, Bećirović je odveo dječaka u svoj stan, gdje se zaključao. Kada je policija uspjela ući u stan, Bećirović je prijetio samoubistvom, ali je na kraju predan policiji.

Tužiteljka Turić najavila je saslušanje 12 svjedoka i osam vještaka, uz predočenje materijalnih dokaza, kako bi se dokazalo da je Bećirović počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Bećirović je na pretresu priznao da je bio nekada zaposlen te da je prethodno osuđen na dva mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, kaznu koju je izdržao u pritvoru. Alarmantno je da je Maslan ubio u trenutku kada je trebao se javiti na izdržavanje spomenute kazne.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija