Firma iz Bugojna isplatila radnicima po 2.520 KM

Firma iz Bugojna isplatila radnicima po 2.520 KM


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela uredbu koja omogućava poslodavcima da isplate pomoć svojim radnicima u maksimalnom iznosu od 2.520 konvertibilnih maraka (KM), uz mogućnost isplate u do šest tranši ili jednokratno. Kompanija Binas iz Bugojna odlučila je iskoristiti tu mogućnost i danas, 14. juna, jednokratno uplatiti svim svojim radnicima po 2.520 KM.

Ovaj potez je pohvaljen kao izuzetno velikodušan od strane direktora Abaza Mandžuke, a oko 400 radnika Binas-a će danas dobiti značajnu sumu novca na svojim računima, kako je izjavio jedan od uposlenika.

Binas je prepoznat kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Bugojnu, posebno zbog redovnih isplata plaća koje su u prošlosti bile poznate po kašnjenju od nekoliko mjeseci, izvještava Bugojno danas.

Ova kompanija, koja je većinski u državnom vlasništvu s obzirom da Federacija BiH posjeduje 51 posto njenih dionica, zabilježila je značajan rast prihoda u prethodnoj godini. Binas je ostvario ukupne prihode od oko 25 miliona KM u 2023. godini, u poređenju s 8 miliona KM u 2022. godini, što predstavlja izuzetan porast.

Također, bilježi se da je Binas ostvario najveći rast među svim kompanijama namjenske industrije u Federaciji BiH u prošloj godini.

Konačno, Binas je završio prošlu godinu s čistom dobiti od 276 hiljada KM i zapošljavao je 355 radnika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija