Zakazao svadbu u julu: Osuđen na četiri i po godine zbog uloge u kokainskom lancu

U regionalnom sudu u Feldkirhu danas je osuđen 48-godišnji diler iz Forarlberga na četiri i pol godine zatvora zbog uloge u bh. kokainskom lancu koji je snabdijevao ovaj dio Austrije.

Do novembra prošle godine, diler je bio u kućnom pritvoru, ali nakon što je pušten na slobodu, nastavio je sa starim aktivnostima.

Uhapšen je na osnovu poruka sa kriptovanih telefona oduzetih tokom ranije akcije. Na čelu kriminalne grupe nalazi se državljanin BiH, koji živi u Švicarskoj, a boravio je i u BiH prije izlaska pred lice pravde zajedno s drugim članovima grupe, uključujući i današnjeg osuđenika.

Austrijski mediji navode da je osuđeni diler imao zakazanu svadbu za juli, a u optužnici se navodi da je bio ovisnik o kokainu te je počeo raditi za grupu kako bi sebi osigurao drogu.

U periodu od dvije godine, prodao je pet kilograma kokaina. Iako je za ovu količinu droge predviđena kazna do 15 godina zatvora, sudija je uzeo u obzir da se diler počeo liječiti i da se skoro resocijalizovao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79