Feđa Štukan ponovo priveden na beogradskom aerodromu

Feđa Štukan ponovo priveden na beogradskom aerodromu


Kako javljaju srpski mediji, u Beogradu, na aerodromu “Nikola Tesla”, ponovo je priveden bh. glumac i književnik Feđa Štukan.

Ovo su za Novu potvrdili njegovi advokati Sead Spahović i Ahmed Delimeđac.

Štukana trenutno vode u policijsku stanicu.

Podsjetimo, sredinom juna prošle godine bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je prvo podržao proteste „Srbija protiv nasilja“, a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu.

Ubrzo ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao „kriminalcem“, a dnevni list „Politika“ – „muslimanskim ekstremistom“.

Glumac Feđa Štukan izjavio je za N1 krajem januara ove godine da o zabrani ulaska u Srbiju nikad ništa zvanično nije saznao.

„Kasnije sam iz Vučićevog kabineta saznao da jedino ako srpski parlament glasa protiv odluke o mojoj zabrani ulaska, da će ta odluka biti ukinuta. Ja znam, i da se promjeni vlast, da neću biti tačka dnevnog reda na zasjedanju, tako da je ovo mjera vjerovatno doživotna“, rekao je tada Štukan.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija