Vandalizma u parku na Dobrinji: Reakcije građana i apeli za kazne roditelja

Vandalizma u parku na Dobrinji: Reakcije građana i apeli za kazne roditelja


Stanovnici naselja Dobrinja u Sarajevu šokirani su incidentom vandalizma koji se dogodio danas poslijepodne u dječijem parku.

Nepoznata osoba, navodno maloljetnik, srušila je dvije pregrade parkovskog igrališta, što je izazvalo brojne reakcije građana na društvenim mrežama.

Jedna od svjedoka, zatražila je brzu reakciju policije i roditelja: “Policiju pa roditelje kazniti, sramota,” napisala je u svom komentaru.

Armin je dodao je da bi direktan pristup bio efikasniji: “Prići mu, uhvatiti ga za ruku da ne može pobjeći, a onda u policiju ili na vrata roditeljima, a ne snimati!”

Adis je potvrdio da se radi o poznatom prijestupniku: “Ovog istog dječaka sam gledao šta radi po dječijem parku Dobrinja 3.”

Komentari na društvenim mrežama reflektiraju frustraciju i bijes građana zbog ponavljajućih incidenata vandalizma. Ariana ironično je komentirala: “Batina iz raja”, dok je Sena pozvala na kažnjavanje roditelja: “Roditelje odmah kazniti.”

Zlatko je otišao korak dalje, sugerirajući da je potrebno ozbiljnije postupiti: “Ovog degenerika zatvoriti na neuropsihijatriju jer ovakvo ponašanje je znak šizofrenije što je veoma bitno za bezbjednost male djece u parkovima.”

Osman je jednostavno zaključio: “Ovo u policiji prijavit!”

Dok neki građani smatraju da je odgovornost prvenstveno na roditeljima, drugi ukazuju na potrebu za bržom reakcijom prolaznika i nadležnih organa. Jedna sugrađanka je kritizirala nedostatak akcije: “Interesantno, i neki dan ste gledali kako žena ruši žardinjere, vi slikali i objavili, to je vaša sramota jer niste reagovali.”

Elma je ukazala na širi problem društvene indiferentnosti: “Da njemu roditelji reagiraju na bilo šta, ne bi on ovo ni radio. Vrlo vjerovatno da gospođa nije vidjela dobro, omaklo joj se. Ipak je ovo samo igra djeteta. Tako to kažu roditelji većinom, vandalizam je igra.”

Dok su mnogi građani pozvali na strože kazne i odgovornost roditelja, jedna sugrađanka je istaknula pravni aspekt situacije: “Na stranu sve, šta i kako, niko nema pravo tuđe dijete slikati, snimati i nedozvoljeno postavljati. Ako ste već bili tu, trebali ste tražiti roditelje tog istog djeteta, a ne ovako.”

Ovaj incident još jednom je ukazao na potrebu za jačanjem društvene odgovornosti i brže reakcije nadležnih organa u situacijama vandalizma.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija