Jahorina pogođena jakom kišom i ledom

Foto: N1

Nevrijeme koje je prethodnih dana zahvatilo Bosnu i Hercegovinu nastavlja se širiti, a danas popodne je zahvatilo i planinu Jahorinu.

Nedjelja je inače bila idealna za bijeg od vrućina koje su proteklih dana bile intenzivne, pa su mnogi građani odlučili provesti dan na planini. Međutim, iznenadno nevrijeme poremetilo je planove mnogih posjetitelja koji su očekivali miran i opuštajući dan u prirodi.

Osim Jahorine, nevrijeme je danas zahvatilo i Goražde, dok su jučer pod udarom bili Doboj, Banjaluka i Tuzla. Meteorolozi najavljuju nastavak nestabilnog vremena i narednih dana, s čestim kišama praćenim grmljavinom i mogućim gradom.

Meteorolozi apeliraju na građane da prate vremenske prognoze i prilagode svoje aktivnosti u skladu s najavama nevremena.

“Očekujemo da će nestabilno vrijeme potrajati i narednih dana, uz mogućnost čestih padavina, grmljavine i leda. Građanima savjetujemo da budu oprezni i izbjegavaju boravak na otvorenom tokom najavljenih nepogoda,” izjavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Osim poremećenih planova za odmor i rekreaciju, nevrijeme je uzrokovalo i materijalne štete u zahvaćenim područjima. Posebno su pogođeni poljoprivrednici, čiji su usjevi pretrpjeli štetu zbog leda i jakih kiša.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79