Foto: FENA
Počinje obnova saobraćajne infrastrukture u Starom Gradu u vrijednosti 15,5 miliona KM

Počinje obnova saobraćajne infrastrukture u Starom Gradu u vrijednosti 15,5 miliona KM


Načelnik Općine Stari Grad, Irfan Čengić, najavio je početak novih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u vrijednosti od 15,5 miliona KM, uz veliku podršku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnana Štete.

Ovaj projekt realizuje se kroz saradnju Općine Stari Grad i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću, protokolarne poslove i međunarodnu saradnju Općine Stari Grad.

“Ove sezone već su završeni radovi na pet ulica na području općine: Za beglukom-Plato Širokača, Niže banje, Dženetića čikma, Tale Ličanina i dio magistralne ceste M5 (Put Mladih Muslimana). Potpisani su ugovori sa izvođačima radova za 6 LOT-ova koje zajednički realizuju Općina Stari Grad i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo. Radovi će se izvoditi na ulicama Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan i Nevjestina,” istakao je načelnik Čengić.

Ministar Šteta najavio je početak radova na glavnoj saobraćajnici uz tramvajske šine, što uključuje obnovu centralnog dijela saobraćajnice i trotoara na području Starog Grada. Projekat se realizuje putem Ministarstva saobraćaja i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo.

Također je u toku izbor izvođača radova za ulicu Bistrik, od Trga Austrije do Tranzita, uključujući sanaciju saobraćajnice i pješačkih staza na dionici od Ambasade Japana do spoja sa saobraćajnicom Put Mladih Muslimana.

Općina Stari Grad provela je proceduru nabavke i uskoro slijedi potpisivanje Okvirnog Sporazuma za radove na cesti za Barice-Čavljak, koja će biti obnovljena i proširena fazno.

Načelnik Čengić naveo je i da je potpisan trogodišnji Okvirni sporazum za ljetno održavanje ulica, što će omogućiti sanaciju desetina ulica u skladu sa godišnjim planom.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija