Tragedija u Slavonskom Brodu: Jedan poginuo, drugi životno ugrožen u međusobnom sukobu

Tragedija u Slavonskom Brodu: Jedan poginuo, drugi životno ugrožen u međusobnom sukobu


U srijedu oko 11.30 sati dio Kvaternikove i Stipetićeve ulice u Slavonskom Brodu okupirali su vozila Hitne pomoći i policije. Dva muškarca, pronađena su s vidljivim ubodno-reznim ranama . Za 31-godišnjeg Ž.K., stanara te nekretnine, nije bilo spasa i na licu mjesta je proglašena smrt, dok je njegov vršnjak A.I. davao znakove života. Brzo je prevezen u brodsku Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević”, gdje je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu.

Policijski uviđaj na mjestu zločina trajao je cijelo prijepodne dok tijelo preminulog nije prevezeno na odjel patologije radi obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Jedan od komšija izjavio je za Jutarnji list kako su obojica učesnika sukoba poznata policiji zbog ranijih incidenata.

“Nažalost, zbog njih nam je policija već dolazila u ulicu kad su vikali, svađali se, a možda i tukli. I onda sad ovo,” rekao je komšija, dodajući da su se dvojica sukobljenih često svađala i stvarala nemir u ulici.

Drugi susjed opisao je trenutak kada je čuo povike za pomoć. “Taman sam se spremao za izlazak jer sam žurio na posao, kad sam kroz prozor začuo povike: ‘Upomoć! Upomoć ljudi!’ Glas nisam prepoznao. Izašao sam van i pogledao u susjednu kućicu. Prišao sam tim vratima koja su bila otvorena jer je muški glas ponovno dozivao upomoć. A kad ono.. užas. Dečko je ležao u krvi, a ruka mu je jedna bila prebačena preko praga. Zgrozio sam se,” rekao je susjed.

Komšije su također istakle da su oba muškarca imala problema s alkoholom, a moguće i drogom. Prema njihovim riječima, sukob je možda izbio zbog svađe oko žene.

Policija će odgovore dobiti od A.I. kada bude otpušten s liječenja, kao i iz nalaza obdukcije preminulog muškarca. To će pomoći u utvrđivanju tačne kvalifikacije krivičnog djela, koje bi moglo biti okarakterizirano kao ubistvo iz nehata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija