Dodik predlaže reorganizaciju Banja Luke

Dodik predlaže reorganizaciju Banja Luke


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik predložio je reorganizaciju Banja Luke u najmanje pet opština. Prema njegovim riječima, nova gradska zajednica, koja bi uključivala Čelinac i moguće Laktaše, mogla bi efikasnije upravljati velikim projektima potrebnim.

Dodik je uporedio ovaj model sa organizacijom grada Beograda, koji funkcioniše kroz više opština, ističući da takva struktura može uspješno riješiti komunalne i druge izazove.

„Kao predsjednik Republike Srpske, zajedno s Nikolom Šobotom, kandidatom SNSD-a za gradonačelnika Banja Luke, planiram izgraditi pet vrtića u naredne dvije godine, svaki sa kapacitetom od 500 djece. Sredstva za ovu namjenu biće izdvojena iz Kabineta predsjednika Srpske kao poklon gradu, kako bismo osigurali da sva djeca imaju pristup predškolskim ustanovama“, izjavio je Dodik.

Pored toga, Dodik je najavio rad na novoj gasifikaciji Banja Luke, izgradnju novih sportskih objekata, uključujući funkcionalnu sportsku dvoranu sa 10.000 mjesta i koncertnu dvoranu, te izgradnju škole na Starčevici.

„Naša namjera je da Banja Luka postane grad sa savremenim infrastrukturnim rješenjima i bogatim sportskim i kulturnim sadržajima. Ne smijemo zaboraviti očuvanje zelenila i izgradnju novih putnih komunikacija“, naglasio je Dodik.

Dodik je također istakao da Banja Luka nije „rijaliti“, već grad s realnim potrebama koje treba zadovoljiti kako bi se poboljšala kvaliteta života svih građana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija