Još dva hapšenja zbog brutalne likvidacije 18-godišnjaka iz BiH u Italiji

Još dva hapšenja zbog brutalne likvidacije 18-godišnjaka iz BiH u Italiji


Pripadnici italijanske specijalne jedinice danas su uhapsili još dva osumnjičena za brutalno ubistvo Džonija Sulejmanovića (18), mladića iz Bosne i Hercegovine, koji je ubijen u Milanu u noći između 25. i 26. aprila. S ovim hapšenjima, broj osumnjičenih u ovom slučaju narastao je na pet, dok se još uvijek traga za šestim, posljednjim osumnjičenim.

Prema medijskim izvještajima, ubistvo je izvršila šestočlana grupa. Trojica osumnjičenih uhapšena su krajem juna, dok su današnja hapšenja rezultat nastavka istrage. Pripadnici specijalne jedinice intenzivno tragaju za preostalim osumnjičenim.

Incident se dogodio kada je grupa provalila u kombi Fiat Dukato, u kojem su Sulejmanović i njegova žena spavali. Žena je uspjela pobjeći, dok su Sulejmanovića pogodili tri hica u vitalne organe, uslijed čega je preminuo na licu mjesta. Izvještaji sugeriraju da je ubistvo bilo motivirano osvetom.

Prema informacijama, predvodnik osvete bio je Roberto Ahmetović, koji je nekoliko sati prije napada bio fizički napadnut od strane Sulejmanovića. Ovaj fizički obračun zabilježen je nadzornim kamerama. Nakon toga, Ahmetović je okupio grupu i organizirao napad, što ukazuje na predumišljaj.

Prije nego što su napustili mjesto zločina, osumnjičeni su uzeli zlatni nakit i 4.000 eura koje je Sulejmanović držao u kombiju. Ključne informacije za razrješenje slučaja pružila je Sulejmanovićeva žena, koja je prepoznala napadače, dok su snimci nadzornih kamera igrali značajnu ulogu u identifikaciji osumnjičenih.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija