Sivro: U Kantonu Sarajevo vlast sve čini da uništi obrazovanje

Sivro: U Kantonu Sarajevo vlast sve čini da uništi obrazovanje


Direktorica Zavoda Mjedenica, Zumreta Jeina, zbog vrlo nekorektnog odnosa prema toj ustanovi i nesnošljivih pritisaka podnijela ostavku.

To je još jedan od dokaza da Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo sistemski uništava obrazovanje u Kantonu Sarajevo.

U školama u Kantonu Sarajevo se osjeća opća nesigurnost i nezadovoljstvo, ne samo među direktorima, koji su zabrinuti jer ne znaju da li se nalaze na tzv. “listi za odstrel” već i među radnicima.

Najveći problem je što se sve odražava i na učenike i njihove roditelje. I nije to slučaj samo u osnovnim školama.

Roditelji učenika IV razreda jedne od srednjih skola na Ilidži su poslali vapaj za rješavanje problema koji imaju njihova djeca.

O sličnim i još gorim problemima mjesecima već čitamo i slušamo u Kantonu Sarajevo. Slučajevi poput Osnovne muzičke škole na Ilidži i Zavoda Mjedenica su dokaz terora i političkih pritisaka. Centar Vladimir Nazor je još jedna od ustanova prema kojoj su strelice svega lošeg od strane nadležnih institucija i pojedinaca u Kantonu Sarajevo uperene i u kojoj je atmosfera svega lošeg koje emitira Ministarstvo i Vlada na ivici je usijanja.

Nažalost, radi se o Centru Vladimir Nazor, ustanovi koja odgaja i obrazuje djecu sa teškoćama. Politika u Sarajevu sistemski uništava obrazovni sistem.

I tu će nam za najduže 6 godina biti kraj.

Bankrot obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo. Osim ako se ne zaustave u onome što rade. – piše Saudin Sivro

 

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija