Eskalirao spor: Pojedinac protiv jedne od najvećih kompanija u BiH

Eskalirao spor: Pojedinac protiv jedne od najvećih kompanija u BiH


Spor između Amira Murića i kompanije Robot, koja je povezana s Bira d.d., nastavlja se u Bihaću, a nedavne aktivnosti Murića dodatno su eskalirale situaciju. Murić je sudskim putem kupio nekretninu koja je prethodno pripadala kompaniji Bira i ogradio je, što je otežalo rad tržnog centra Robot.

Iz kompanije Robot ističu da Murić postupа protivzakonito, jer je blokirao ulaz na parking, što on negira, tvrdeći da koristi pravo raspolaganja nekretninom koja je sada u njegovom vlasništvu. Robot upozorava da su dobavljači onemogućeni pristupiti objektu, što može utjecati na poslovanje.

Murićev advokat potvrdio je da je Murić postao vlasnik parcele 29. avgusta putem sudske prodaje. Naglašava da Robot nema uknjižena prava na nekretninu i da su policijske patrole reagirale na prijave radnika Robotovog marketa, ali su inspekcije utvrdile da nema nepravilnosti s Murićeve strane.

Murić je dozvolio radnicima Robotovog marketa da isprazne skladište unutar nekretnine, javlja Biznisinfo iako im je pristup moguć i iz drugih smjerova. Iz Robotove kompanije su naglasili da će poduzeti sve pravne radnje kako bi omogućili nastavak rada svog tržnog centra.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija