Efendija Pezić na FB: “Ja sam sa 15 godina bio u Armiji i imam 1.100 dana staža”

Efendija Pezić na FB: “Ja sam sa 15 godina bio u Armiji i imam 1.100 dana staža”


Elvedin Pezić, jedan od najaktuelnijih tumača vjere u BiH na svom Facebook profilu imao nekoliko komentara prozivki njegovog djelovanja u prethodnom ratu u Bosni i Hercegovini.

Kako bi dao do znanja da je u ratu bio u BiH, umjesto u inostranstvu kako navode pojedini, objavio je podatke sa službene stranice, u kojim stoji da je u ratu proveo 1106 dana, te da je u ratu učestvovao i dok je imao manje od 18 godina, piše portal Crna Hronika.

Današnja rasprava nastala je prvo zbog hadisa iz Kurana: “Ko bude šutio taj će se spasiti.”

Ovaj post izazvao je burnu reakciju njegovog pratitelja Emira Aljića.

Elvedin Pezić poručio kako je u Armiji BiH proveo 1106 dana! (FOTO)

“Šuti narodu u Bosni 30 godina. Gdje si bio u ratu Elvedine? Moj otac se borio za Domovinu, Elvedine šutis o kriminalu u našoj zemlji, a to ti je dužnost da govoris, dužnost je ne trpiti nepravdu Elvedine, o čemu pricas? Misliš li Elvedine da je situacija u Bosni za šutnju? Elvedine!

Dobro pametolozi, bit ćete pitani kod Gospodara. Moja pitanja su nebitna. Nek’ vas je stid i sram Omera r.a, a o Poslaniku s.a.w.s da ne govorim. Ogledalo stanja našeg naroda su učenjaci. Ovdje se rasprava zavrsava. Sellam.” – napisao je Emir Aljić i pokrenuo raspravu na Pezićevom Facebook-u.

Efendija mu nije ostao dužan.

“Tvoj otac se borio? I i Elvedin je se borio sa tvojim ocem kako maloljetnik. U Armiji ima 1100 dana staža, da bi ti danas mogao ovako lijepo u miru da me prozivaš. Sram te bilo. Elvedin 20 godina priča. Kod svih sam izgorio jer ukazujem na sve devijacije u društvu. I onda dođeš ti i tako krkanski komentarišes. Ako ne znaš korisno pisati onda šuti, baš kako stoji u ovo hadisu.

Opet krkanski pričaš. Samo se pozivaju na predake. Ta babo, te dajdža. U svemu tome nekulturan. Pričam o onome za šta smatram da ima potreba. Šutim kada mislim da treba da se šuti. Eto nije me bilo strah sa 15 biti u ratu a sada me strah. Baš krkanski. Imaš ti veliki problem sa sobom, tebi niko nije autoritet, a o sebi imaš visoko mišljenje. Svi kukavica osim tebe.

Bujrum. Školuj se. Imaj masu iza sebe. Pa onda pričaj o čemu god hoćeš. Lahko je tuđim rukama hvatat zmije.
Mister najpametni. Sve zna. Niko ne valja. Svi kukavica ti hrabar i nekulturan. Ti pročitajte sveje komentare, puni egoizma i samohvalisanja.

Krkane. Nauči se osnovama kulture. Veliš populizam. Imaš neku mašinu pa vidiš šta mi je u srcu? Ja sam sebe, svoj život, svoju porodicu, uvakufio za islam i muslimane, i ti krkane iz tople sobe meni kažeš nešto o populizmu. Sta si ti krkane žrtvovao za islam i muslimane? Krkane jedan umišljeni. ” – napisao je vidno iznervirani Pezić na Facebooku.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija