Foto: Capital
Teniski teren koštao 50 miliona KM, a još nije uknjižen: Propada teniski kompleks u Banja Luci

Teniski teren koštao 50 miliona KM, a još nije uknjižen: Propada teniski kompleks u Banja Luci


Teniski kompleks, koji je izgrađen prošle godine za teniski turnir „Srpska open“, koštao je više od 50 miliona maraka iz gradskog i republičkog budžeta.

Međutim, i dalje nije uknjižen kao vlasništvo Grada Banjaluke, što ga čini „potencijalnom imovinom grada“ u finansijskim knjigama, ali ne i u zemljišnim knjigama, prema izvještajima revizora Glavne službe za reviziju Republike Srpske.

Revizori su u svom izvještaju za prošlu godinu naveli da je iznos od 15.561.958 KM, koji je knjigovodstveno evidentiran kao „ostali objekti u pripremi“, precijenjen.

Upozorili su da nema adekvatne dokumentacije koja bi potvrdila pravni osnov za takvo knjiženje imovine.

Dodatno, Teniski savez RS nije ispunio uslove potrebne za knjiženje, uključujući dobijanje upotrebne dozvole, što je navelo Grad da uputi opomenu pred tužbu savezu.

Prema sporazumima sa Teniskim savezom RS, nakon završetka turnira i radova, trebalo je izvršiti prenos prava vlasništva na Grad, što nije učinjeno.

Revizori su također naveli da je upotrebna dozvola, koja je izdata 12. aprila 2023. godine za probni rad i privremenu upotrebu objekta, istekla nakon tri mjeseca, čime se dodatno komplikuje situacija oko knjiženja kompleksa.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija