Aleksandar Vučić: “Nisam fan komunista ali Tito je naš”

Aleksandar Vučić: “Nisam fan komunista ali Tito je naš”


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Politico da grobnica nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita neće biti izmještena iz Muzeja Jugoslavije i da će Tito ostati dio srpske i jugoslovenske historije.

– To se neće dogoditi. Nikada nisam bio veliki fan komunista i komunističkog režima, ali Josip Broz je dio naše historije, on je ovdje živio i ovdje je sahranjen, i on će ostati dio srpske i jugoslovenske historije – rekao je Vučić u intervjuu za briselski portal.

Politico Tita opisuje kao “titana jugoslovenske historije” i navodi da je vladao zemljom decenijama dok je Jugoslavija bila komunistička država, prenosi kurir.rs.
Portal dodaje da ulice u Sarajevu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji i dalje nose Titovo ime, pa čak i ulice u zemljama poput Alžira, Brazila i Egipta ili zemljama EU kao što su Francuska i Italija.

Moćnost premještanja Titove grobnice iz Beograda nedavno je najavio gradonačelnik glavnog grada Srbije, Aleksandar Šapić, koji je ujedno poručio i da bi se u tom gradu trebao podići spomenik četničkom vođi u Drugom svjetskom ratu Draži Mihailoviću.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija