Bivši sudija Branko Perić: Respiratori i Memić su politički slučajevi

Bivši sudija Branko Perić: Respiratori i Memić su politički slučajevi


Bivši sudija Suda BiH, Branko Perić gostovao je sinoć na Hayat TV u emisiji Istraga koju vodi i uređuje Avdo Avdić.

Perić je u emisiji govorio o stanju u bh. pravosuđu, a gledatelje je šokirao izjavom da su slučajevi “Respiratori” i “Dženan Memić” politički slučajevi.

Kaže da u slučaju Respiratori nema elemenata krivičnog djela te da je ovo jedini slučaj u svijetu gdje je vlast osuđena zbog nečega što je uradila u vrijeme pandemije.

“Samo zbog izdvojenog mišljenja su me htjeli kazniti. Pokvario sam im neke projekte koje su htjeli da završe preko Suda. Respiratori i Zijad Mutapčić su politički montirane optužnice. Nije bilo dokaza i oslobodili smo u slučaju Mutap sve. Dakle, nevin može biti osuđen. Mislim da je Alisa Mutap nevina. Nijedan dokaz ne upućuje na to da je kriva. U slučaju Respiratori nema elemenata djela. Ovo je jedini primjer da je vlast osuđena za nešto što je uradila u doba pandemije. Nijedna druga ponuda nije bila adekvatna osim one koju je ponudio Hodžić. Po meni su svi oni nevini”, ističe Perić dodajući da je sve to bio interes Konakovića, Avaza i međunarodne politike da se SDA izbaci sa vlasti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija