MUP KS: Uhapsili smo i šestu osobu povezanu sa pucnjavom u Hrasnom

MUP KS: Uhapsili smo i šestu osobu povezanu sa pucnjavom u Hrasnom


Jučer je u Sarajevu uhapšena i šesta osoba povezana sa pucnjavom u sarajevskom naselju Hrasno, koja se dogodila 20. 9. oko 13:00 sati.

Kako je rečeno iz MUP-a KS, pripadnici Policijske uprave (PU) Novo Sarajevo jučer su u 12.30 sati uhapsili K. B. (36) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti, u vezi s krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari.

On je nakon hapšenja predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a KS su obavijestili javnost da su preko vikenda uhapsili pet osoba koje se dovode u vezu sa ovom pucnjavom.

U subotu u 1.15 sati uhapšen je 27-godišnji A. R. i 24-godišnja E. E., koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Preostale tri uhapšene osobe, kako su ranije precizirali iz MUP-a KS, sumnjiče se da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Radi se o D. K. (25), Ž. H. (30) i K. A. (29), svi iz Sarajeva.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija