Policija TK u Srebreniku pronašla zolje, granate i rakete

Policija TK u Srebreniku pronašla zolje, granate i rakete


Velika akcija MUP-a TK na prostoru Srebrenika desila se u petak 20.9.2024. godine gdje je oduzeto veliki broj minsko-eksplozivnih sredstava a jedno lice koje je od ranije poznato policiji lišeno slobode – piše Crna-Hronika.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektora kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su dana 20.9.2024. godine, prilikom realizacije Naredbe Općinskog suda u Srebreniku i pretresa kuće i pomoćnih objekata u Srebreniku koje koristi lice S.Dž., kao i pregleda lokaliteta u mjestu Babunovići, grad Srebrenik, a na osnovu prikupljenih operativnih saznanja koja su ukazivala da se na navedenim mjestima nalaze predmeti koji potječu iz krivičnih djela, na lokalitetu u mjestu Babunovići, u niskom rastinju, pronašli veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava: 30 trenutnih tromblonskih mina, 9 kumulativnih tromblonskih mina, 11 ručnih bombi i jedan ručni bacač granata.

Daljnjim operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da navedena minsko-eksplozivna sredstva pripadaju B.K. iz Srebrenika, a radi se o licu koje se nalazi u pritvoru, zbog ranije počinjenog krivičnog djela.

O realizovanim aktivnostima upoznat je tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputama su pronađeni predmeti izuzeti, a policijski službenici nastavljaju rad u cilju dokumentovanja krivičnog djela iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Neovlašteno držanje oružja ili eskplozivnih materija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija