U petak u BiH vrućina iznad 30 stepeni, vikend donosi hladan udar

U petak u BiH vrućina iznad 30 stepeni, vikend donosi hladan udar


Prema informacijama BH Meteo, Bosna i Hercegovina u narednim danima očekuje toplo vrijeme, s vrhunskim temperaturama koje bi u petak mogle doseći i 31 stepen. No, ne zaboravite kišobrane jer se vikend donosi promjenu u vremenskim prilikama.

U srijedu, 25. septembra, predviđa se promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme, uz mogućnost prolazne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Ovaj dan obilježit će umjeren vjetar, a moguća su i jača udarna brzina.

Stabilnije i pretežno sunčano vrijeme očekuje se u četvrtak i petak, kada će dnevne temperature varirati između 24 i 29 stepeni, s lokalnim maksimumima do 31 °C. Na jugu i zapadu zemlje moguća je nešto veća oblačnost, ali padavine su rijetke.

Vikend, međutim, donosi osjetno hladniji zrak sa sjevera, što će rezultirati padavinama, pojačanim sjevercem i burom. Najhladnije će biti u nedjelju i ponedjeljak, kada se dnevne temperature očekuju oko ili ispod 15 °C.

Iako će topli dani trajati do petka, očekuje se da će se već u utorak, 1.oktobra, temperature ponovo povećati.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija