Plazma keks nestao s polica: Normalizacija proizvodnje tek naredne godine

Plazma keks nestao s polica: Normalizacija proizvodnje tek naredne godine


Posljednjih sedmica kupci širom Balkana često su ostajali razočarani nedostatkom Plazma keksa, popularnog brenda kompanije Bambi. Prema izvještajima iz Srbije, problemi su najviše uočeni kod snabdijevanja većih pakovanja običnog keksa, dok su ostali proizvodi, poput drobljenog keksa i keksa prelivenog čokoladom, i dalje dostupni.

Na primjer, jedna od većih Šparovih prodavnica na periferiji Ljubljane također je potvrdila da klasični Plazma keks nije na policama, iako su drugi proizvodi ovog brenda dostupni. Prema informacijama sa web stranice Merkatora, oba pakovanja običnog keksa (150 i 300 grama) su na stanju, dok je na sajtu Špara jedino manji paket dostupan. Trgovci, uključujući Špar i Merkator, potvrdili su da su nedavno imali poteškoće sa isporukom određenih proizvoda, ali da su neki problemi već riješeni.

Razlog za nestašicu Plazma keksa, koji je poznat generacijama u regiji, leži u velikom požaru koji je zahvatio fabriku Bambi u Požarevcu prije tri mjeseca. Ovaj požar je uništio značajan dio proizvodnje, a trenutno radi samo manji dio pogona koji nije bio oštećen. Iz kompanije su obavijestili potrošače da se u narednim mjesecima mogu očekivati poteškoće sa isporukom.

Generalni direktor kompanije Bambi, Dragan Stajković, izjavio je da će dostupnost pojedinih proizvoda varirati u narednim mjesecima te da asortiman možda neće biti uvijek dostupan u svim prodavnicama.

„Tražimo načine da se što prije vratimo normalnom poslovanju. Molimo naše vjerne potrošače za razumijevanje i malo strpljenja“, naglasio je Stajković.

Plazma keks, koji se pojavio krajem 1960-ih, smatra se najprodavanijim keksom na jugoslovenskom tržištu. Njegov pronalazač, pekarski majstor Petar Tutavac, razvio je i recept za popularne kolače Domaćica.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija