Duraković odgovorio Keneli Zuko: Na državnim jaslama 25 godina, da mi je znati u čemu ste se vi vozili

Duraković odgovorio Keneli Zuko: Na državnim jaslama 25 godina, da mi je znati u čemu ste se vi vozili


Potpredsjednik RS, Ćamil Duraković, putem društvenih mreža kritizovao je skandalozni govor zastupnice SDA, Kenele Zuko, koja je u Parlamentu FBiH izjavila da su Bošnjaci “samo volovska kola prevozila” na putevima koje je izgradila SDA.

Duraković se oglasio iz Istočne Bosne, nazivajući svoj video snimkom s “volovskog puta.” U svom izlaganju, naglasio je da su mještani tog područja izloženi političkoj manipulaciji te da se ne biraju riječi kada je u pitanju njihov identitet i nasljeđe.

“U vašoj pohlepi otimate se već 25 godina ko je više Bošnjacima u Istočnoj Bosni valjao. Valjda zbog glasova istočnobosanske sirotinje više ne birate ni riječi,” istakao je Duraković.

Osvrćući se na svoju porodicu, koja je poznata po radu s volovima, Duraković je dodao:

“Ja, i? I ralo i volovi, to je dio naše tradicije.”

On je kritikovao zastupnicu Zuko zbog njene izjave i pitala se kako se ona vozila dok su ljudi iz Istočne Bosne “s ralima i volovima” dolazili do nje.

Duraković je naglasio da razumije nesmotrenost koja se može desiti novoj političarki, ali ne i iskusnoj političarki koja bi trebala biti svjesna osjetljivosti situacije.

“Nisam mogao prešutjeti jednu od najvećih uvreda koje su pretrpjeli herojski Bošnjaci Istočne Bosne, narod koji je platio najveću cijenu,” zaključio je Duraković, pozivajući sve da se ne daju ponižavati i vrijeđati ma gdje bili u BiH.
Izjava Kenele Zuko izazvala je burne reakcije javnosti, a njen govor je ocijenjen kao neprimjeren i uvredljiv prema stanovnicima Istočne Bosne.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija