U Krajini ljuti na političare koji nisu stavili ruku na srce tokom intoniranja himne BiH

U Krajini ljuti na političare koji nisu stavili ruku na srce tokom intoniranja himne BiH


U Velikoj Kladuši došlo je do skandala tokom intoniranja državne himne, kada je Boris Horvat, zajednički kandidat za načelnika ove općine odbio staviti ruku na srce. Ovaj incident dogodio se tokom posjete premijera FBiH Nermina Nikšića, koji se sastao s Horvatom.

Fotografije sa skupa, objavljene na službenoj stranici SDP BiH, prikazuju situaciju u kojoj se Horvat, za razliku od premijera Nikšića i federalnog ministra Mijatovića, nije pridržavao uobičajene prakse tokom izvođenja himne.

Ovaj gest izazvao je brojne reakcije među građanima, koji su komentarisali njegov potez kao nedostatak poštovanja prema državi i njenim simbolima.

Incident je dodatno otvorio pitanja o političkoj kulturi i odgovornosti kandidata na lokalnoj političkoj sceni. Mnogi su pozvali na veću pažnju prema ponašanju javnih ličnosti, posebno u situacijama koje zahtijevaju poštovanje državnih simbola.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija