Foto: Crna-Hronika
Sarajevska policija tokom videnda oduzela četiri automobila od nesavjesnih vozača

Sarajevska policija tokom videnda oduzela četiri automobila od nesavjesnih vozača


Tokom  vikenda sarajevska policija oduzela je čak četiri putnička motorna vozila marke “Renault, Golf, dva Seat-a” od nesavjesnih vozača koji pored svog imena imaju i dug od nekoliko hiljada maraka neplaćenih kazni – piše Crna-Hronika.

Prvi vozač Renault-a ostao je bez svog automobila u Hotonju kada su ga zaustavili policijsli službenici PU Vogošća i ustanovili da ima dug od 18.133,60 KM.

Drugi vozač Golf-a ostao je bez svog automobila u ulici Odobašina kada su ga zaustavili polcijski službenici PU Centar i utvrdili da ima skoro 24.000 KM neplaćenih kazni.

Treći i četvrti vozači Seata ostali su bez svojih automobila na lokalitetu Ilidže i Novog Grada a obojica su zajedno imali preko 11.000 KM duga.

O svemu se oglasila i policija MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 27.09.2024. godine u 15,50 sati u ulici Hotonj, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo „Renault“, sa nepripadajućim registarskim tablicama, kojim je upravljao K.O., rođen 1993. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 31-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilo nije registrovano i da vozilom upravlja bez važeće vozačke dozvole, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 18.133,60 KM. Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 27.09.2024. godine u 22,30 sati u ulici Odobašina, općina Centar, policijski službenici PU Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Golf“, kojim je upravljao M.S., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 23.545,40 KM. Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 227 stav 1. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 29.09.2024. godine u 11,35 sati u ulici Kurta Schorka, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo „Seat“, kojim je upravljao E.H., rođen 2001. godine, nastanjen u Sarajevu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, da vozilo nije registrovano i na njemu su postavljene nepripadajuće registarske tablice. U registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.840,00 KM. Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 30.09.2024. godine u 04,10 sati u ulici Blažujski drum, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Seat“, kojim je upravljao A.L., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, te da je na motornom vozilu istekla važnost registracije a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.646,00 KM. Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija