Hrvati preuzeli tržište autodijelova u BiH

Hrvati preuzeli tržište autodijelova u BiH


Hrvatska CIAK Grupa objavila je na Zagrebačkoj berzi da je uspješno završila proces preuzimanja firme Sim Impex d.o.o. iz Banje Luke. Ovaj proces preuzimanja započeo je u aprilu ove godine, a zahtijevao je potrebna regulatorna odobrenja, izvještava Poslovni dnevnik.

CIAK Grupa nije strana akvizicijama u Bosni i Hercegovini; prije tri godine su preuzeli i banjalučku firmu Auto Milovanović, jednog od lidera u sektoru.

Sa razvijenom mrežom poslovnica u BiH, CIAK postaje lider sektora s ovom novom akvizicijom. Sim Impex d.o.o. jedan je od vodećih nezavisnih distributera autodijelova u Bosni i Hercegovini, ostvarujući promet veći od 21 milion eura i zapošljavajući 245 radnika na 33 lokacije širom zemlje. Zahvaljujući visoko razvijenom logističko-distributivnom sustavu, bogatom portfelju kupaca, asortimanu od preko 120.000 jedinstvenih referenci rezervnih dijelova i kvalificiranim zaposlenicima, Sim Impex ima potencijal da postane vodeći IAM distributer u Bosni i Hercegovini.

Iz CIAK Grupe poručuju: “Uzimajući u obzir naš core business i prisutnost u Bosni i Hercegovini, preuzimanje firme Sim Impex d.o.o. predstavlja jedan od sljedećih koraka za konsolidaciju u južnoj i istočnoj Europi. Toplo dočekujemo novu kompaniju i članove tima te se radujemo zajedničkom razvoju, integraciji i sinergiji na razini CIAK Grupe.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija