Upozoreni farmeri na granici BiH sa Srbijom: Pojačajte zaštitu zbog pojave afričke svinjske kuge

Upozoreni farmeri na granici BiH sa Srbijom: Pojačajte zaštitu zbog pojave afričke svinjske kuge


Farmeri u Bosni i Hercegovini, posebno na području Semberije, pozvani su da pojačaju biosigurnosne mjere na svojim farmama zbog pojave afričke svinjske kuge na imanju u Badovincima, selu sa najvećom koncentracijom svinja u Srbiji, koje se nalazi u blizini pogranične zone sa Semberijom.

Pomoćnik ministra za veterinarstvo RS-a, Negoslav Lukić, istaknuo je da postoji velika bojazan od ponovnog izbijanja afričke svinjske kuge u Semberiji. Lukić je naglasio važnost pojačane kontrole prometa životinja u regionu, posebno u gradovima Bijeljina i Zvornik, kako bi se spriječio prijenos ove opasne bolesti putem ilegalnog prometa životinja.

„Trenutno je u Republici Srpskoj povoljna epidemiološka situacija kada je u pitanju afrička kuga svinja, i moramo učiniti sve što je u našoj moći da tako ostane“, izjavio je Lukić, naglašavajući potrebu za suradnjom svih relevantnih institucija, uključujući Republičku upravu za inspekcijske poslove, lokalne inspekcije i Ministarstvo unutarnjih poslova.

Poljoprivrednici se pozivaju na oprez i primjenu svih preporučenih mjera biosigurnosti kako bi se zaštitili od mogućih prijetnji i očuvala povoljna epidemiološka situacija u regiji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija