Iran izveo raketni udar na Izrael: “Ako ponovite pogrešku, slijedi drugi val”

Iran izveo raketni udar na Izrael: “Ako ponovite pogrešku, slijedi drugi val”


Iranska revolucionarna garda prvi put je upotrijebila supersonične rakete “fatah” u napadu na Izrael, javila je iranska novinska agencija IRIB. Isti izvor navodi da su ove rakete upotrijebljene kako bi bio uništen izraelski antiraketni sistem “Hec”.

Objavljeno je ranije da je Iran ispalio oko 400 raketa na Izrael. Iranska revolucionarna garda saopštila je da su mete napada bile ključna vojna i bezbjednosna infrastruktura.

Izrael je potvrdio početak kopnene invazije na Libanon, a situacija na terenu postaje sve ozbiljnija. Prema informacijama iz izraelske vojske, bitke su teške, a Hezbolah koristi civile kao živi štit. Premijer Libanona upozorio je da se radi o jednoj od najopasnijih faza u historiji zemlje. Hezbolah je negirao da je izraelska vojska ušla u Libanon, dok američki predsjednik Joe Biden izrazio želju da Izraelci prekinu s vojnim akcijama.

Iran je lansirao rakete na Izrael, a u Tel Avivu se dogodila pucnjava u kojoj je šest osoba poginulo, a devet je povrijeđeno. Dvojica napadača su neutralizirana. Situacija na Bliskom istoku se rapidno mijenja, a sve oči su uprte prema daljnjim razvojem događaja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija