SAID KHATIB / AFP / Profimedia
Objavljen 15-minutni video iranskog napada: Izrael najavljuje osvetu, Iranci slave širom zemlje

Objavljen 15-minutni video iranskog napada: Izrael najavljuje osvetu, Iranci slave širom zemlje


Izraelska vojska (IDF) saopštila je da je došlo do iranskog napada, dok su sirene upozorenja oglašene širom Izraela.

U Tel Avivu su dvojica muškaraca izvela teroristički napad u kojem je poginulo najmanje osam osoba.

Sirene su se čule u južnom Izraelu i području Jerusalima, upozoravajući građane na nadolazeći napad. IDF je potvrdio da su balističke rakete lansirane iz Irana na Izrael, uz zvučne alarme koji su se čuli širom centralnog i južnog dijela zemlje.

Prema izvještajima, brojni Iranci su izašli na ulice Teherana i drugih gradova kako bi proslavili iranski napad na Izrael koji se desio u utorak uveče. Iranska revolucionarna garda izvela je raketiranje izraelske vazdušne baze Nevatim, koja je domaćin borbenim avionima F-35.

Izvještaji sugerišu da je Iran ispalio 200 hipersoničnih projektila Fatah, a vazdušna baza Nevatim je pogođena u drugom valu napada.

Prema nepotvrđenim informacijama, uništeno je 20 aviona F-35, čija se vrijednost procjenjuje na 115 miliona dolara po komadu.

CNN-ov reporter Jim Sciutto izveštavao je uživo iz Tel Aviva neposredno nakon napada, ističući da je nevjerovatno što nije bilo žrtava. “Nismo vidjeli samo ove projektile, nego i izraelsku protuzračnu odbranu koja je presretala rakete”, rekao je Sciutto.

On je dodao da su fragmenti presretnutih projektila padali iznad njih, zbog čega su se sklonili na sigurno.

Portparol IDF-a, Daniel Hagari, izjavio je da trenutno nema dodatnih prijetnji iz Irana, što sugeriše da je raketni napad završen. Stanovnicima je savjetovano da napuste skloništa za bombe nakon sat vremena, dok IDF i dalje procjenjuje situaciju.

“Tokom odbrane smo izveli niz presretanja. Ima nekih udara u centru i područjima na jugu zemlje, ali nemamo podataka o žrtvama”, dodao je Hagari.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija