Potresno suđenje Ireni Karić: “Nijaz bi majku tukao a sav novac bi prokockao”

Potresno suđenje Ireni Karić: “Nijaz bi majku tukao a sav novac bi prokockao”


Irena Karić, majka četvero djece, 10. maja 2023. godine, u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Sedrenik, sjekirom je nanijela povrede suprugu Nijazu koji je podlegao nakon što je bio u komi.

Na pretresu u Kantonalnom sudu Sarajevo, svjedočio je Irenin sin Gabrijel Đoković koji je zbog nasilnog očuha Nijaza sa 16 godina otišao u Hrvatsku kod djeda, gdje i sada živi. Njemu je bilo 14 godina kada se njegova majka udala za Nijaza. U početku je Nijaz bio dobar, ali kasnije je postao nasilan.

– Nisam vidio kako je majku tukao, ali se čulo lupanje i plač. On mi je slao poruke i slike kako ju je pretukao – naveo je Gabrijel piše Avaz.

Detalji sa suđenja: Irena u pratnji advokata Omara Mehmedbašića

Kada je bio Hrvatskoj, Nijaz mu je slao poruke, prijetio i tražio da se vrati.

– Prijetio je da će zapaliti kuću, da će mi istući majku, da će joj polomiti ruke ako se ne vratim – kazao je mladić.
Majka zaplakala

Na vrlo emotivno pitanje svoje majke Irene: „Koliko dugo si se bojao za svoj i moj život i za život svoje braće“, Gabrijel je odgovorio:

– Previše.

Postupajuća tužiteljica pročitala je iskaze Irene Karić iz istrage u kojima je priznala da je sjekirom više puta udarila Nijaza po glavi. U svom priznaju pričala je o nasilju koje je Nijaz provodio nad njom i djecom, kako joj je otimao platu koju bi prokockao, a ona skrivala 10 KM da nahrani djecu. Zbog kocke tjerao ju je da prosi novac po komšiluku.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija