Foto: Crna-Hronika
Benjamin Sijerčić za CH: “Psovali su mi balijsku majku i oca policajca”

Benjamin Sijerčić za CH: “Psovali su mi balijsku majku i oca policajca”


Danas se u Sarajevu desio novi incident sa službenom pratnjom ministra Nenada Nešića.

Prema našim informacijama, riječ je o Benjaminu Sijerčiću, suspendovanom policajcu MUP-a Kantona Sarajevo i sinu preminulog visoko pozicioniranog policijskog službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Benjamin se kretao srednjom saobraćajnom trakom sa svoje dvoje maloljetne djece u vozilu (7 i 5 godina). Iza njegovog vozila, nalazio se službeno vozilo marke Audi bez zakonski pripadajućih oznaka.

Policijska značka komandira Dugog: “Dok je bio živ nisu mu ništa mogli, sad kad ga nema osvećuju se njegovoj porodici”

Pratnja ga je doslovno stjerala sa ceste te je tom prilikom udario u trotoar. Također službeni vozači su izvrijeđali Sarajliju na cesti, nasilno ga oborili prislonili na auto, slomili mu pst. Nažalost sve su malodobna djeca morala gledati.

“Potezali su na mene i na moju djecu vatreno oružje. Izvukli su i teleskop palicu da me biju.

Pretresli cijeli automobil. Djeca su sve vrijeme vrištala, skakala. Samo povraćaju i plaču, nisu u školu otišli. Tri tima pod punom ratnom opremom su došli na lice mjesta. Pozvali su Specijalnu kantonalnu policiju. Nešić nije bio tu, a oni su bili bez ikakvih obilježja koje su po Zakonu Bosne i Hercegovine morali imati.

Foto: Klix

Ministar Nešić ne priznaje ovu državu. Nije napadnuta njegova pratnja nego je njegova pratnja napala mene. Moja djeca su doživjela stres, kući povraćaju a ja sam završio na KCUS-u, slomljen mi je prst i vidjet ćemo šta još.

Policijskim službenicima je javljeno da nije došlo do upotrebe fizičke snage i fizičke snage od moje strane. Nisam se opirao. Imam svjedoke.

Psovali su mi babu rahmetli i balijsku majku i rekli da oni mogu raditi šta hoće. Kada su mi uzeli dokumente onda su počeli da psuju.  Moj babo je bio komadant, borac Armije BiH. Svi ga znaju. I Helez i Vikić. Bio im je šef. Neka se očituju po ovom pitanju.
Sutra će se očitovati i moji advokati. Sve ću ih tužiti.” – izjavio je kratko Benjamin Sijerčić za CH.

Sijerčić je u SIPA-i davao izjavu, a na teret mu se stavlja KD “napad na službenu osobu”.

Podsjećamo ovo nije prvi put da Sarajlije imaju problem sa bahatom vožnjom službenih vozača Nenada Nešića. Sličan indident desio se 21.08.2024. godine, oko 11.45 sati, kada su policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine pozvali policijske službenike PU Centar, nakon što su na raskrsnici ulica Zagrebačka – Vrbanja, zadržali vozača i vozilo Range Rover kojim je upravljao, zbog ometanja pratnje štićene ličnosti“.

Nenad Nešić je tada izjavio da se ne osjeća bezbijedno u Sarajevo.

Ko je Sarajlija koji je u skupocjenom Range Roveru presreo Nenada Nešića?



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija