Foto: Facebook
EP BiH poručuje: Pojedinim mjestima već osposobljena struja

EP BiH poručuje: Pojedinim mjestima već osposobljena struja


Sve raspoložive kadrovske i tehničke kapacitete aktivirala je Elektroprivreda BiH kako bi na područjima zahvaćenim poplavama obezbijedila uslove za snabdijevanje električnom energijom, s obzirom na to da su distributivna mreža i drugi objekti pretrpjeli značajna oštećenja.

I pored izuzetno teških uslova, uništene putne infrastrukture i otežanog funkcionisanja sistema, uspostavljeno je napajanje za određena područja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. U najkritičnijim naseljima, napajanje električnom energijom nastoji se osigurati pronalaženjem alternativnih rješenja.

Plan sanacije oštećenih dalekovoda sačinjen je za područje Jablanice kako bi se uspostavilo snabdijevanje kupaca čiji stambeni i privredni objekti nisu uništeni.

Postepeno se stabilizuje stanje u slivu Neretve, a upravljanje sistemom u hidroelektranama odvija se s ciljem potpune stabilizacije dotoka.

Provedbom redovnih aktivnosti izbjegnuta su veća oštećenja postrojenja u elektranama Jablanica, Grabovica i Salakovac.

Zajedničke aktivnosti na otklanjanju kvarova na objektima u Srednjobosanskom kantonu provode Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZHB kako bi u što kraćem roku osigurale redovno snabdijevanje električnom energijom.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija