Foto: Ilustracija
U RS će biti proglašen dan žalosti: Zbog poplava i smrtnih stradanja u FBiH

U RS će biti proglašen dan žalosti: Zbog poplava i smrtnih stradanja u FBiH


Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske najavio je da će Vlada Republike Srpske u ponedjeljak, 7. oktobra, donijeti odluku o tome koji dan će biti proglašen za dan žalosti u RS u znak sjećanja na poplave i klizišta koja su pogodila određene dijelove Federacije Bosne i Hercegovine.

On je istakao da se vrše pritisci na Vijeće ministara kako bi donijelo odluku o danu žalosti, naglasivši da takvo politizovanje nije prihvatljivo u trenutnoj situaciji.

“Vijeće ministara nije za to nadležno, nego je to pitanje vlada RS i Federacije BiH. Vlada RS će to uraditi u ponedjeljak i odrediti koji dan će biti dan žalosti”, izjavio je Dodik.

Također, Dodik je uputio saučešće porodicama poginulih.

Vlada Republike Srpske je obezbijedila 250.000 KM pomoći i pozvala druge zvaničnike i humane pojedince koji su u mogućnosti da pruže podršku, prenosi RTRS.

“Moramo uvijek biti humani, bez obzira gdje se nepogode dešavaju, jer je očigledno da je to sada nešto na šta treba da se naviknemo”, zaključio je Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija