Foto: Ilustracija
Stižu vakcine za tetanus i antibiotici za Jablanicu!

Stižu vakcine za tetanus i antibiotici za Jablanicu!


Održan je sastanak između ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a, Milenka Bevande, i direktorice Doma zdravlja Jablanica, dr. Alme Budim Hondo, s kojom je u stalnoj komunikaciji.

Nakon obavijesti direktorice da su u hitnoj potrazi za antibioticima i vakcinama protiv tetanusa, ministar je odmah osigurao potrebne potrepštine.

“Potrebne su im i dvije sanitetske ekipe iz Mostara, što ćemo također osigurati, a oni će da snabdijevaju lica koja su uključena u poslove oko civilne zaštite”, izjavio je ministar.

Kantonalni ministar saobraćaja i veza, Ivo Bevanda, obišao je pogođeni teren kako bi se lično uvjerio u razmjere štete na cestama. Najavio je hitnu izradu okvirnih specifikacija šteta na regionalnoj cesti R437, a planira podnijeti izvještaj o tome Vladi HNK-a.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, Adnan Velagić, posjetio je oštećene objekte OŠ Sulje Čilića i Srednje škole Jablanica. Međutim, do OŠ Seonica i OŠ Parsovići u Konjicu nisu uspjeli doći zbog neprohodnosti puta.

“Srednja škola u Jablanici nije pretrpjela oštećena, dok osnovna ima određene štete zbog plavljenja podrumskih prostorija u kojima je smješten sistem grijanja, odnosno pumpe i kotlovi. Međutim, u poređenju sa izgubljenim ljudskim života, svaka materijalna šteta je minimalna, a i ova nastala na školskim objektima naravno biće sanirana”, rekao je Velagić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija