Oglasio se FUP poslije hapšenja Ćuluma: “Privedeno 6 osoba a terete se za organizovani kriminal”

Oglasio se FUP poslije hapšenja Ćuluma: “Privedeno 6 osoba a terete se za organizovani kriminal”


Federalna uprava policije od sinoć provodi operativnu akciju „Geko“ pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja ima za cilj dokumentiranje krivičnog djela „Organiziranog kriminala“ u sklopu koje je lišeno slobode više osoba, članova međunarodne kriminalne grupe, saopćeno je iz FUP-a.

– U toku su pretresi lica, mjesta i druge radnje, koje provode službenici Federalne uprave policije, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova Unsko-sanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona – naveli su iz FUP.

Armin Ćulum je, prema našim informacijama uhapšen u Ljubuškom, a onda je opkoljena i njegova kuća u Sanskom Mostu.

Lišeno slobode je šest osoba, a oni se terete za krivično djelo organizirani kriminal.

Arminom brat Nermin Ćulum je uhapšen prije dvije godine u Hrvatskoj.

FUP uhapsio opasnog Armina Ćuluma zvanog Boki

 

Armin i njegov brat Nermin Ćulum su od ranije javnosti poznati kao članovi motorističke organizacije United Tribuns koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, dok je za njemačku ta organizacija mafijaška i treća po opasnosti u Evropi.

Prema ranijim navodima iz austrijskih i nemačkih policijskih krugova, članovi “United Tribuns” povezani su s poslovima u bordelima. Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH.

U aprilu 2019. godine policija u Sanskom Mostu je uhapsila Nermina i Armina Ćuluma jer su se dovodili u vezu s ubistvom Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića kod Banje Luke.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija