Vlada KS diže 49 miliona KM kredita, dio novca ide u kapitalne projekte

Vlada KS diže 49 miliona KM kredita, dio novca ide u kapitalne projekte


Vlada Kantona Sarajevo donijela je početkom oktobra odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Kantona Sarajevo u iznosu od 49.216.600 maraka kod domaćih banaka.

Kako je nevedeno, kreditom će biti finansiran dio kapitalnih projekata, po visini kamatne stope u prosjeku većoj od četiri posto.

Rok otplate kredita je 10 godina, sa uključene dvije godine grace perioda.

Kako je vidljivo iz odluke, milioni maraka bit će usmjereni Ministarstvu kulture i sporta, Ministrarstvu privrede, Javnoj ustanovi “Fond Memorijala Kantona Sarajevo”, Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo, za projekte ZOI 84 Olimpijskog centra Sarajevo, Upravi policije…

Ministarstvu finansija KS data je saglasnost da zaključi ugovore o dugoročnom kreditnom zaduženju sa NLB Banka d.d. Sarajevo, UniCredit Bank d.d. Mostar, Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Union banka d.d. Sarajevo i ASA Banka d.d. Sarajevo.

“Sredstva za servisiranje kredita osigurat će se u budžetima Kantona Sarajevo svake godine, za cijeli period trajanja obaveze”, navodi se u odluci.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija