Inspekcija u TK izdala prekršajne naloge u iznosu od skoro 50.000 KM

Inspekcija u TK izdala prekršajne naloge u iznosu od skoro 50.000 KM


Dana 10.10.2024. godine, inspektori Kantonalnog poreznog ureda Tuzla iz Porezne uprave Federacije BiH proveli su 36 inspekcijskih nadzora.

Ovi inspekcijski nadzori su se vršili na području Tuzle, Lukavca, Živinica, Banovića, Kalesije, Srebrenika, Gradačca i Gračanice.

Oni su obuhvatili porezne obveznike koji se bave različitim uslužnim djelatnostima.

Kontrole su bile usmjerene na provjeru pridržavanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja neprijavljenih radnika.

Tokom inspekcija, inspektori Porezne uprave otkrili su četiri neprijavljena radnika, tri porezna obveznika bez instaliranog fiskalnog uređaja, 15 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, kao i jedan objekt koji je poslovao bez odobrenja nadležnih organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, uključujući angažovanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnih uređaja, nedostatak instaliranog fiskalnog uređaja i rad bez odgovarajućeg odobrenja, zapečaćena su dva objekta. Također, izdato je 18 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 48.300,00 KM.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija