Sarajlije organizovale humanitarnu utakmicu i prikupile skoro 2.000 KM

Sarajlije organizovale humanitarnu utakmicu i prikupile skoro 2.000 KM


U cilju pružanja pomoći građanima pogođenim razornim poplavama u Bosni i Hercegovini, Sarajlije nastanjene na prostoru Ilidže organizovale su humanitarnu fudbalsku utakmicu u mjestu Gladno Polje. Ova plemenita inicijativa okupila je brojne ljubitelje fudbala i dobrih djela, a uspjela je prikupiti skoro 2.000 KM.

Sav prikupljeni novci bit će predati humanitarnom udruženju Pomozi.ba, koje već duže vreme pomaže onima koji su pretrpeli velike gubitke usled prirodnih nepogoda.

Njihov moto je bio “Zajedno pomažemo” i “Podržimo jedni druge”

„Ova utakmica je samo mali dio onoga što možemo učiniti za naše sugrađane koji su se našli u teškoj situaciji. Ponosni smo na zajedništvo koje smo pokazali i nadamo se da će naš doprinos barem malo olakšati njihov teret“, izjavili su organizatori Muamer Arnaut i Kevin Aljić za portal Crna-Hronika.

Svi posjetioci i učesnici utakmice su se složili da je ovakva akcija potrebna kako bi se podigla svijest o humanitarnim potrebama i pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zajednica se pokazala kao oslonac jedni drugima, a ovakvi događaji potvrđuju da solidarnost i podrška nikada ne izlaze iz mode.

Pogledajte slike sa događaja.

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija