Uspješni tešanjski mađioničar zabavlja ljude širom Skandinavije

Magija impresionira i zabavlja ljude. Rijetki su koji imaju talenat da zaintrigiraju čovjeka malim ili velikim trikom. Jedan od njih je mladi mađioničar iz Tešnja – Nurija Kadrić koji je poznat pod imenom Staneli. Svakom posmatraču trika je želja da zna tajnu njegovog izvođenja.

“Tajna je u mađioničarevim mislima”, poručio je Staneli u razgovoru za portal Senzor.ba.

Ovaj mladi čovjek je odlučio da iluzija bude njegov profesionalni poziv. Mađioničar, kojem je uzor planetarno popularni David Copperfield, u svojim rukavima krije mnoštvo trikova. Kako je kazao, njemu omiljeni performans je sposobnost da lebdi u zraku, a potom da nestane sa scene i pojavi se među publikom.

Staneli ima i svoj omiljeni trik koji je vrlo jednostavan, a to je trenutak:

“Kada stanem u društvu i upoznajem nove ljude. Tada od jedne napravim dvije maramice, izvučem ružu ili karanfil, te ih poklonim djevojkama.”

Staneli je posjetio mnogobrojne države i mnogi su uživali, a osim u BiH, u njegovoj magiji su uživali u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Njemačkoj, Poljskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj i Islandu. Započinje profesionalnu karijeru, čemu u prilog idu i zemlje u kojima namjerava održati performans od kojih su samo neke: Filipini, Indonezija, Australija i Novi Zeland.

Ono što je sigurno jeste da je Nurija Kadrić na putu da ostvari svoj san, a to je da mađioničar Staneli oduševljava ljude širom svijeta iluzijom baš kao njegov uzor David Copperfield.

Osim nastupa mađioničar Staneli voli upoznavati svaki dan nove ljude jer kako kaže svaki njegov dan je na svoj način poseban i drugačiji, prožet mnoštvom ideja i scena obogaćenih humorom, a osim nastupa i na ulicama širom Švedske demonstrira trikove i velike tačke pred ljudima.

“Ljudi su fascinirani i jedva čekaju da me vide kako izvodim nešto novo”, dodaje Staneli.

A u to se možete i uvjeriti u video zapisima sa njegovog nedavnog nastupa u Finskoj i sa djevojkama Balkanskog korijena. BH Mađioničara možete pratiti na njegovom Instagramu profilu Staneli Magician Official i njegove izvođenje mnogbrojne iluzijonističke tačke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments