ZOI ‘84 oštećen za više miliona KM, umjesto na računima firme novac završavao u privatnim džepovima

“ZOI ‘84 je oštećen za više miliona KM. Umjesto na računima firme novac je završavao u privatnim džepovima”, izjavio je Kenan Magoda, direktor ZOI ‘84 na pres-konferenciji o temi “Kako milion maraka umjesto u kasi Preduzeća završi na drugom mjestu”, a koja je održana u Olimpijskoj dvorani “Zetra”.

“Osnovni prihod treba biti od ski karata. Zamislite da u jednoj skijaškoj sezoni nestane više od 5.000 karata. To stvara milionsku štetu preduzeću. Ja sam uredu za borbu proriv korupcije poslao dopis gdje sam uočio nezakonite radnje”, poručio je Magoda i dodao: “Za novac koji je Vlada KS dala da uživaju posjetioci ski centra su potrošeni. Ja sam to prijavio i očekujem da se radi. Ustanovljeno je da pored 2,5 tone nafte nestalo i 3,5 tone lož ulja.”

image

Direktor ZOI ‘84 procjenjuje da će kazne od strane UIO biti više od 50.000 KM.

“Evo i dvorana Zetra je tema koju ne smijemo zanemariti. Cijena iznamljivanja je varirala, nekom je izdavana za 2.000, a nekome za 20.000. 78 tužbi imamo od radnika, 140 tužbi od ostallih pravnih lica. Nema logike da Olimpijski centar Jahorina prihod od karata ima 7 miliona, Trebevička žičara 1,2, a Trebević i Igman 1,6 miliona. Zatvaramo izlaznu stanicu šestosjeda. Više neće biti stajanja dok se ne očiste senzori zbog naleta snijega. Kupili smo neadekvatnu opremu”, zaključio je Magoda za Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments