Posljednja anketa otkrila ko će biti izabran za predsjednika Hrvatske?

Posljednja anketa otkrila ko će biti izabran za predsjednika Hrvatske?


Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo “Ipsos” telefonskim putem na 1.027 anketiranih, Milanović je dobio 48,4 odsto glasova, a Kitarovićeva 41,1 odsto, dok 10,4 odsto još nije odlučilo za koga će glasati

Prva anketa pred drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj pokazuje da Zoran Milanović, kandidat SDP-a, dobija više glasova od Kolinde Grabar Kitarović, kandidata HDZ-a i sadašnjeg predsjednika države.

Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo “Ipsos” telefonskim putem na 1.027 anketiranih, Milanović je dobio 48,4 odsto glasova, a Kitarovićeva 41,1 odsto, dok 10,4 odsto još nije odlučilo za koga će glasati.

Milanović bi mogao da računa na 100 odsto glasova onih koji su birali u prvom krugu Darija Juričana i Dejana Kovača, zatim na 86 odsto glasača Dalije Orešković i 80 odsto glasača Katarine Peović, 69 odsto birača Mislava Kolakušića, te 63 odsto birača Ivana Pernara.

Kandidat SDP-a može računati i na gotovo trećinu glasača Miroslava Škore, koji je privukao veliki broj tradicionalnih birača HDZ-a u prvom krugu.

Kitarovićeva može računati na 64 odsto birača Škore.

Milanović, prema ovoj anketi, urađenoj za potrebe Televizije “Nova”, dobija 51 odsto glasova mladih do 29 godina, ali i 60 odsto birača od 30 do 44 godine.

On može računati i na 56 odsto birača sa visokom stručnom spremom i 52 odsto birača u gradovima.

Kitarovićeva može računati na većinu birača od 45 do 59 godina, njih 52 odsto. Osobe sa slabijim obrazovanjem većinom biraju Kitarovićevu.

Drugi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj biće održan 5. januara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija